Wanita S'pura Yang Hilang Diselamatkan Kapal Menangkap Ikan

Sunday, 20 April 2014

Wanita itu dilaporkan hilang ketika sebuah feri yang didafar di Singapura 'Sindo Empress' berlabuh di Terminal Feri Tanah Merah.


SINGAPURA: Seorang penumpang wanita warga Singapura yang dilaporkan hilang semasa menaiki feri dari Malaysia ke Singapura kini berada di Batam selepas diselamatkan sebuah kapal menangkap ikan.

Dalam satu kenyataan lewat malam Sabtu, Lembaga Maritim dan Pelabuhan Singapura (MPA) berkata mereka menerima pengesahan itu daripada Polis Pengawal Pantai selepas wanita itu diselamatkan.

MPA berkata Kementerian Hal Ehwal Luar (MFA) kini membantu wanita itu pulang ke Singapura. Wanita itu dilaporkan hilang ketika sebuah feri yang didafar di Singapura 'Sindo Empress' berlabuh di Terminal Feri Tanah Merah.

Feri itu berlepas dari Tanjong Pengelih, Malaysia, pada 7.30 pagi.

MPA telah menghentikan operasi mencari dan menyelamat (SAR) dan menyampaikan penghargaan kepada Polis Pengawal Pantai, Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM), Lembaga Pelabuhan Batam dan Pusat Penyelarasan Menyelamat Tanjung Pinang atas bantuan mereka dalam operasi itu.

0 comments:

Post a Comment

Important - The views expressed and the links provided on our comment pages are the personal views of individual contributors and do not necessarily reflect the views of Sabah Report.