Kebenaran yang perlu anda tahu...

Saturday, 20 December 2014

Negara Sarawak adalah sebesar England est.50,000 sqm. Negara Sabah pula adalah sebesar Scotland est.28,000sqm. Negara Sabah dan Negara Sarawak jika bergabung adalah sebesar United Kingdom of Great Britain.

Perjuangan SSKM adalah berdasarkan menjaga KEDAULATAN Negara Sabah dan Negara Sarawak. Bukan rasa tidak puas hati. Apa yang jelas Kemerdekaan kita telah dinodai. Negara Singapura ada masalah tanah tetapi jika mahu masuk malaysia, perkara itu tidak penting sangat. Tapi itu persoalan Negara Singapura dan bukan Negara Sabah dan Negara Sarawak. Keutamaan sekarang ialah untuk menyelesaikan pilihanraya. Kalau ada pemimpin kita membawa Negara Sabah dan Negara Sarawak ke langkah seterusnya--- Kita berikan sokongan kepada mereka.

Malaysia ini hakikatnya hanya bersifat sementara. Kita, Negara Sabah dan Negara Sarawak diberi masa untuk berkerajaan sendiri. Jangan lupa ini perjuangan kearah Kemerdekaan daripada cengkaman penjajahan luar yang langsung tidak memperdulikan masa depan Negara kita. Memang banyak risiko tapi dimanakah negara yang tidak mempunyai risiko? Cukuplah meragui keupayaan diri dan andak Bangsa.

We can do wonders if we are desperate.

Sekarang ini yang tinggal persoalannya adalah "Adakah berbaloi semua ini?" Bagi pihak SSKM, YA. Ia berbaloi kerana SSKM tahu sejarah Negara Sabah dan Negara Sarawak. Pihak SSKM adalah anak Bangsa Negara Sabah dan Bangsa Negara Sarawak. Perasaan cinta yang mendalam adalah kepada Kemerdekaan dan Kedaulatan Negara sabah dan Negara Sarawak yang mampu untuk menentukan halatuju masa depan Bangsa kita.

Kepada sesiapa yang masih ragu-ragu dan berasa mustahil ini akan berlaku, silakanlah berfikir demikian. Dahulu, orang katakan bahawa Tembok Berlin akan berada disana selama-lamanya. Kini, tengoklah... Betapa sejarah boleh berubah.

Tapi kepada sesiapa yang masih ragu-ragu dan berasa mustahil, silalah duduk dirumah. Apa yang pihak kami pinta, jangan halang perjuangan ini. Jangan khianati rakyat Bangsa Negara Sabah dan rakyat Bangsa Negara Sarawak. Anda semua boleh kata apa sahaja tetapi jangan halang kami atau menghasut orang lain yang ingin turut serta dalam perjuangan ini.

Sabah Sarawak Keluar Malaysia - Sabah Sarawak Union

2 comments:

 1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI  Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
   Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


   Delete

Important - The views expressed and the links provided on our comment pages are the personal views of individual contributors and do not necessarily reflect the views of Sabah Report.